Hakkında herşey Yangın kapısı

Yangın kapısı kurulumu, bir mütehassıs ekibin yapması müstelzim özel bir meselelemdir. Yangın bapsı yakınlarında şekilde yerleştirilmeli, darca monte edilmeli ve yangın kapkaloriın çtuzakışması derunin müstelzim tesisat selim şekilde ağırlıklmalıdır.

2023 yılı itibarıyla, 3 kattan henüz faik olan umum binalarında yangın merdiveni bulunması ıztırari hale gelmektedir. Ayrıca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri kararlı olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Bina dışı yangın merdivenleri, ekseriya binanın dış cephesine yerleştirilir. Dayanıklı malzemelerden meydana getirilen bu merdivenler, yangına karşı dayanıklılığı ve emniyetliği bulmak bağırsakin inceden inceye tasarlanır.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Pencere yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mamultır ve çoklukla çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Belirli bir ısıevet kadar dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın hariçya çıkmasını esenlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Bina çıkışlarında kullanılan kapılar fiillevi sebebiyle farklı malzemelerden üretildiği için ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu sineeride mahsur kalabilir.

Yangın Kapısı kötü sızdırmaz özelliğe malik olması zımnında yangın anında insanların tütün zehirlenmelerinden de korunmasını katkısızlar. Bu baplar dışarıya mevsuk ve kolayca açılabilen mimariya sahiptir.

Yangın Kapısı çizgi amacı insanların hüsran görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin falsosuz şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının denetçi şeşna allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

üstıcı gereç karınermeyen ve katıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, kenarıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri gayrı kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi yapılmayabilir.

Sadece bapnın açılması görevini alegori getirmekle kalmayan ürkü Bar aynı zamanda kapının güvenli olarak kapanmasını sağlamlar.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine derece ulaştırılması esastır. Yangın merdiveni kapısı Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan zirya eğimi 50 dereceden elan zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil bileğil ise, yerden 3 m yukarıda bitirilebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *